X
-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.KURUPI
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Yerba Mate Kurupi Tradicional – pradawny, czysty smak yerby. Kurupí Tradicional to paragwajska yerba mate 100% ostrokrzewu paragwajskiego – żadnych dodatków. Mocny aromat dymu i duża zawartość kofeiny. Sezonowana krócej i stąd jej wyrazisty smak. Ma więcej patyczków niż pozostałe yerby w handlu. Smak typowo paragwajski – odmienny od bardziej miękkich argentyńskich.
Działanie:
- Pobudza, ale w sposób naturalny (nie powoduje sztucznego kopa).
- Poprawia koncentrację, odświeża, reguluje kiszki i trawienie.
Smak i aromat:
- Lekko cierpki, bez ozdobników i zagłuszaczy. Zapach czysty, dymny, zielony, czyli pachnie sianem. Polecana miłośnikom mocnej yerba mate.
Kraj pochodzenia:
- Paragwaj – z paragwajskiej plantacji Santa Margarita, położonej w stanie Misiones, na południu kraju.
- Masa netto: 500 g Yerba zapakowana jest w papierowe opakowanie w starym stylu.
- Produkt oryginalny paczkowany w Paragwaju dla Wojciecha Cejrowskiego.
Składniki:
- Listki, patyczki, pył – 100% yerba mate (Ostrokrzew paragwajski – Ilex paraguariensis).
- Susz jest drobny, pylasty i taki właśnie ma być, bo z pyłu wyparza się więcej smaku, a dodatkowe patyczki powodują, że bombilla się nie zatyka.
- Yerby Kurupí są wolne od glutenu.