Kurupi Menta y Boldo – yerba mate z dodatkiem mięty pieprzowej i boldo Mocno orzeźwiająca yerba.
Działanie:
- przyjemnie pobudza,
- poprawia koncentrację i bystrość umysłu,
- usprawnia trawienie i perystaltykę jelit,
- przyspiesza metabolizm,
- dostarcza witamin, minerałów, polifenoli i antyoksydantów.
Smak i aromat:
- przyjemny ziołowy aromat o mocnej miętowej nucie, z wyczuwalną goryczką.
Kraj pochodzenia:
- Paragwaj – z paragwajskiej plantacji Santa Margarita, położonej w stanie Misiones, na południu kraju.
- Yerba zapakowana jest w plastikowe szczelne opakowanie, żeby nie tracić aromatu.
- Produkt oryginalny paczkowany w Paragwaju dla Wojciecha Cejrowskiego.
Składniki:
- Pył i drobno pocięte zmielone listki yerby z dodatkiem: dużych gałązek yerba mate (Ostrokrzew paragwajski – Ilex paraguariensis), orcza boldo (Peumus boldus), mięty pieprzowej (Mentha x piperita).
- Mięta pieprzowa łagodzi dolegliwości żołądkowe, a dodatkowo utrzymuje przyjemny miętowy smak w ustach i zapewnia świeży oddech.
- Boldo – nadaje zaskakujący aromat, który łączy zapach mięty z zapachem liści laurowych i kamfory. Smak jest wyrazisty i nieco gorzki, ale przyjemny.
- Bardzo dobry wpływ na układ trawienny. Eliminuje gazy, niestrawność, zgagę i wzdęcia. Niweluje skutki stresu i uspokaja.
- Pył jest niezbędny – z niego wyparza się najwięcej smaku oraz kofeiny, a gałązki chronią przed zatykaniem się bombilli.